Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Svante Inlagt: 2007-03-31 kl 20:50
Håller med föregående talare!
Tack för stödet. Tack också Olars för din hjälp under loppet. Och grattis Putte till ett bra race. Du är tillbaka! Nu är det bara att gasa vidare......

/svant

Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2007-03-31 kl 16:48
Vill bara tacka alla hängivna supporters längs bana på Startmilen idag.

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2007-03-29 kl 21:53
Tråkigt Brånn, Linköping var för starka.
Inget finalspel för Färjestad i år.
Trots att jag håller på Brynäs, gläds jag lite åt Linköping på grund av att jag är östgöte från födseln. Kommer att hålla på dem i finalen.
Önskar alla Kumlalöpare Lycka Till på lördag i säsongsdebuten i Startmilen. Hoppas kunna komma in till tävlingen och ge stöd från sidan. Ni blir grymma!!!!!!!!

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2007-03-26 kl 09:49
Sven: Ja jag vill gjärna inte prata om det... Var en hämsk upplevelse. Var också där och det var värkligen en usel insats på FBK. De saknade skärpa i vartända avslut.

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2007-03-25 kl 22:33
Roligt Brånn att du är tillbaka och skall bli intressant på Lördag att få se hur formen är på alla löpare efter vintern. Verkar som ni kör hårt på träningslägret och formen verkar också vara på väg. Jag är dock övertygad att våra pojkar här hemma också är laddade och vill visa upp bra resultat, eller hur Jakob, Eric, Stefan med flera?
Precis hemkommen från Linköping efter semifinal 3 mellan LHC och Färjestad. Tyvärr Brånn, Färjestad blev överkörda ikväll.
LHC vann med 5-1.

Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2007-03-25 kl 22:01
Vilket elande Lasse, riktigt trist att vaden kranglar fortfarande, men sasongen ar ju ung... Du kommer igen! Men de e gott med coaching fran sidan, de starker!
Hur ar det med ovriga folket i klubben? Olars pojkarna och Erik forstar jag blir starka till helgen, men DAP, Runheim, Kallio, Old mr. Brann, listan kan gjoras lang????? Far man se er pa start linjen te helgen? vore skojj och se lite Kumla folk! Brann jr. kommer du? Vore skojj! Hade kalas!

Skrivet av: LasseH Inlagt: 2007-03-25 kl 20:46
Härligt att ni är pågång grabbar!
Själv har jag fortfarande problem med vaden.
Men jag har tänkt åka till Startmilen och Heja på er och ta några fartfyllda kort till hemsidan.
Lycka till på lördag!

Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2007-03-24 kl 21:27
Gott Mr.Brann suverant bra lopt, gott att knaet funka ocksa.
Har varit hare at grabbsen idag och vi har veckat banorna under nagra tusingar. Vi har aven fatt se en legend vakna till liv, Mr.Kroon. Han luffsade runt en tusing pa 3.21, men pa mandag blir de max lopp och de utlovas kapningar av tidigare satta tider under veckan, spannande! Startmilen here we come!

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2007-03-24 kl 13:41
Körde ett litet testlopp idag på 5 km i Karlstad.
Vi körde med jaktstartsvariant där man fick säga sin tid och sen starta så att alla skulle komma i mål unigefär samtidigt.
Jag har haft problem med mina knän och har inte kunnat träna så hårt så jag sa att ja skulle springa på 18:00. Det var dock relativt blåsigt så förhållandena var kanske inte de alldra bästa för att springa snabbt. Leif Sjöström som hade sagt 10 sec långsammare tid en mig och därmed gick ut så lång tid före mig hade jag efter ca 1 km sprungit ikapp. Jag passerade 2 km på 6:50 vilket ju var lite snabbare än vad jag sagt så jag valde att släppa en lite lucka til Leif.
Sen höll jag nog unigefär det tempot jag skulle och kom i mål på 17:50. Med det hade jag tippat tredje närmast tid mot va jag fick. Näst närmast hade Örnstedt tippat som tippat på 15:50 och sprang på 15:40.

Skrivet av: Olars Inlagt: 2007-03-21 kl 13:32
Idag tänkte jag, Eric & Stefan testa köra uppe på GIH istället för mässan nu när snön har försvunnit. Skönt att äntligen få lite frisk luft under sina intervaller och inte den där torra instängda luften som mässan har ;)

Bara komma upp till GIH vid 16:00 för er som vill vara med. Troligtvis blir det 400m intervaller.


Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2007-03-18 kl 00:00
Hej, hej! Snart drar jag till Portugal för en intensiv och givande träningsvecka tillsammans med ett gäng sköna grabbar från KFUM. Jag hoppas att statusen hos alla är god och att alla kan träna utan krämpor, för snart smäller de!
Vi ses, ta hand om er å luffsa på!

Skrivet av: Curth Modin Inlagt: 2007-03-10 kl 13:29
Lördag 10 mars 2007

Nu är det slut på snön i backen.
Så nu har vi stängt för den här gången.

Kumla Skidförening

Curth Modin

Skrivet av: asa hoog Inlagt: 2007-03-08 kl 21:22
Hej pa er!
Har kommer en halsning fran Portugal. Jag ar har pa traningslager med orienterarna.
Har ar varmt och skont och solen skiner (inte nu for nu ar det morkt). Har hunnit med tre skona pass i underbar barmark. 9 pass kvar innan hemresan.
Hoppas all sno har smallt bort dar hemma tills jag atervander.

(Puss och hej till Lasse, Lisa och Kasper som fick stanna hemma)
// Asa Hoog

Skrivet av: Fröken Seger Inlagt: 2007-03-05 kl 22:37
Grymt nöjd med min prestation, trots tiden: 9.14.41. Veckan innan hade jag intalat mig att jag var rutten om jag ej körde under 8 h. Men så här i efterhand så är jag stolt över mitt lopp. Kännde mig urstark, det var aldrig riktigt jobbigt. Jag trodde 9 mil skulle kännas betydligt värre än så här. Vist var jag seg i armarna, men inte värre än under ett träningspass.
Jag hade super bra glid, bättre än de flesta verkade det som,trots min lätta vikt. Stolt även där, för glidet hade jag fixat själv ute hos pappa på fredagen. Fästet var ok, men det fick man ju aldrig riktigt kvitto på då spåren var usla, så det var svårt att diagonala ordentligt. Men där det gick, så var jag grym på att ta mig uppför. Om det berodde på fästet eller publikstödet låter jag vara osakt.
Men vi får ta nya tag till nästa år och se hur mycket man kan förbättra tiden.
Kram på er alla, bra jobbat där ute i spåret!

Skrivet av: EvyE Inlagt: 2007-03-05 kl 21:47
Hej Mats!
Självklart skall du få svar på Dina frågor. Rent allmänt fungerar en ideell förening utifrån ideella insatser från medlemmarna. Ju fler som bidrar desto mindre krav ställs på var och en. Vad gäller snowboardverksamheten så finns nu två nya tränare, som startat ny grupp för yngre åkare. De tränar måndag och torsdag tillsammans med slalomåkarna. Utifrån det "äldre" snowboardgängets önskemål tränar även de tillsammans med övriga på måndagar och torsdagar. Styrelsens mål är att ju fler som vill engagera sig desto bättre resultat för alla som vill åka skidor och bräda.
Hälsningar Evy Eriksson

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2007-03-04 kl 23:24
Nu är ja hemma.
Ja det fanns knappt något man kunda kalla för spår. I alla fall inte fram till Mångsbodarna. Sen blev det något bättre men ja hade fortfarande inget fäste så det var bara att staka praktist taget hela tiden. Ja kolla på resultaten att ja visst plockat 1004 platser mellan Mångsbodarna och målet. Ja tog framför allt platser när det var plant och stakning vilket det för det mästa var. Tappa däremot lite i nedförsbackar. Vilket ja också brukat göra när ja springer:)

Från risberg till mångsbodarna var ja riktigt trött i armarna ett tag. I backarna upp mot oxberg tog ja i rätt mycket och börja ta helslut i hela kroppen. Efter oxberg fick ja nya krafter när ja tänke att ja snart börja närma mig målet och det kändes som det värsta var över. Då börja ja ta i än mer i stakningen för att försöka göra slut på krafterna innan ja kom i mål.

Skrivet av: mats Inlagt: 2007-03-04 kl 20:57
Jag kan inte förstå att man inte kan få svar på sina inlägg, jag kan förstå att det är svårt att försvara något som i grunden är fel och att det därför hällst "sköts internt". Jag tycker att om en dialog inte kan tas offentligt så är det något som är fel, det borde väll ni i styrelsen även anse! Jag ser att ni är inloggade från dag till dag så ni kan omöjligt ha missat att folk faktisk försöker att få kontakt

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2007-03-04 kl 19:27
Härligt kämpat i Vasaspåret!!!!!!!
Starkt jobbat alla Kumlaåkare i spåret ner till Mora och GRATTIS till era prestationer.

Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2007-03-04 kl 18:45
Härligt gnetat i spåren idag alla Kumlingar!!! Hur va föret och höll spåren? Kommentatorerna var lite osäkra på hur förhållandena skulle bli, så hur blev de?
Själv håller jag mig till sommaren innan jag åker upp, men då blir de full satsning ;o)

Skrivet av: Mikael Jakobsson Inlagt: 2007-03-01 kl 23:18
Hej!

Jag har skapat ett forum för friidrott som heter
FriidrottsForum dit jag hoppas att ni vill komma!

Adressen till sidan är www.friidrottsforum.se

Med vänliga hälsningar,
Micke Jakobsson

Skrivet av: Tobbe Inlagt: 2007-02-28 kl 16:47
Snowboard träningarna har byt tid till Måndagar till 18:00-19:15 och Tor 18:00-19:15

Om det är några frågor så kan ni antligen maila mig eller så går det bra och ringa mitt nummer står under flicken Snowboard

Mvh Tobbe Gustaffson

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2007-02-27 kl 19:39
Ja riktigt bra kört Ray och Clare.
På söndag är det tänkt att ja ska åka.
Idag var det det dock inte skidor utan 8*1000 och det kändes rätt bra och riktigt roligt att köra intervaller idag. Alla gick lätt.

Skrivet av: Åsa H Inlagt: 2007-02-27 kl 15:21
Bra kört i Vasaspåret Ray och Claire!

/ Åsa Höög

Skrivet av: PJ Gustafsson Inlagt: 2007-02-27 kl 03:01
Till Kumla SFs alla medlemmar & styrelsen!

Jag heter PJ Gustafsson och är den snowboardtränare som det står om på hemsidan. Jag vill försöka förklara för er alla hur jag ser på ideellt arbete, föreningsarbete och vissa företeelser i Kumla SF.

Anledningen till att jag slutar som tränare är att jag och min grupp ungdomar förra året blev utsatta för otrevliga och oacceptabla påhopp från flera medlemmar vid skidanläggningen i Kvarntorp. Inför avslutningen av säsongen ville därför snowboardåkarna bilda en egen förening (A.S.S eller Actionsport Sällskapet Samurajerna) och gå ur Kumla SF.
Jag blev övertalad av min far och föreningen att stanna kvar och vid ett möte med en grupp ur skidföreningens styrelse togs mina villkor för att fortsätta upp. Ett löfte gavs också på att bemötandet vid anläggningen skulle bli annorlunda kommande säsong. Våra diskussioner förankrades i föreningen och jag skulle kallas till ytterligare möten under hösten vilket dock inte skedde.

Så i januari visste jag fortfarande inte vad som gällde. När jag frågade i mitten av januari om föreningen ville ha snowboardparken i backen fick jag svaret att man inte visste. Sedan kallades jag av en ren slump till ett styrelsemöte som skulle vara redan samma kväll den 23:e januari -07. I protokollet som jag fick från föregående styrelsemöte 2007- 01-08 står det att ett möte skall bokas med mig. Så skedde ej och andra veckan i januari skulle jag verkligen vilja kalla för "sen höst".
På mötet den 23/1 togs dock ett styrelsebeslut om vad som skulle gälla för snowboardparken och åkarna resten av vintern. En grupp på tre ledamöter utsedda av styrelsen skulle tillsammans med mig den 25:e januari bestämma snowboardparkens placering. Mötet tog snabbt en vändning som fick mig att förstå att inget förändrats, och utan den förändringen känner jag att det inte kommer att fungera med föreningsarbetet för mig.

Ett återkommande ämne i påhoppen är att jag och snowboard/twintip gruppen inget gör i föreningen och att inte alla av snowboardåkarnas föräldrar finns med i verksamheten som föräldrarna till de barn som tränar i slalomgrupperna.

Jag har fått uppfattningen av att villkoren inte är lika för alla barn och ungdomar i världen och inte heller i lilla Kumla. Alla undersökningar som gjorts visar på att ju fler krav som sätts för familjens medverkan i olika aktiviteter, destå effektivare blir gallringen av vilka barn och ungdomar som slutligen finns med i aktiviteterna. Något man borde tänka på.

Jag kan också lätt göra jämförelser mellan skateboard och alpinsporter. För er som inte känner till det har jag under de 14år jag varit medlem i Kumla SFs snowboardsektion även byggt skateboardramper, arrangerat tävlingar och uppvisningar i skateboard i Kumla SFs namn. Den som är intresserad går in via Google, söker på Kumla Skidförening och på sidan två bland resultaten finner man "Kumlaby i Rörelse och Aktivitet". Ett projekt initierat av Europakommisionen 2005. Bläddra igenom bildspelet och läs texterna. Jag kunde för Kumla SF/skateboard utan problem ställa mig bakom idéerna i projektet. Om inte föreningen i stort upplever att man kan göra detsamma så kan det vara korrekt att meddela fritidsförvaltningen detta vid nästa anslagsansökan!

Forts. på mitt inlägg här nedanför:

Skrivet av: PJ Gustafsson Inlagt: 2007-02-27 kl 02:59
forts.

Jag har aldrig anklagat övriga sektioner i föreningen för att de aldrig hjälpt till eller visat något intresse eller någon uppskattning för byggande, underhåll eller events. Jag kan nämna att t.ex den stora rampen som står vid Vialundskolan kostade ca 25.000:- enbart i matrialkostnad, vilket jag och min far ordnade sponsorer till och jag använde två hela veckor av min sommar semester till att bygga den. En helrenovering gjordes av rampen våren -06 och kostade i matrial ca. 10.000:- vilket jag och min far ordnade sponsorer till. Det är en verksamhet som ingalunda har varit gratis men som Kumla SF aldrig behövt lägga så mycket som en krona till, utan enbart fått eventuellt cred från ungdomar som använt rampen. Kanske har det vägts in i kommunens syn på föreningens aktiviteter. Nästan alla år har jag ordnat med ett större event där åkare kommit från de flesta kringliggande län. Lockade av ett kul arrangemang och ett fint prisbord. Kumla SF har stått med som arrangör. Jag har aldrig haft krav på föräldramedverkan (förutom mina färäldrar) vilket också inneburit att ett stort antal barn och ungdomar som inte funnits med i föreningar och lagsporter deltagit.
Kan möjligen mitt engagemang för skateboard ses som ideellt arbete måntro??

Vad gäller snowboardsektionen som jag och en gammal kamrat vid namn David Hagström startade 1995, har precis som i längd, alpin och friidrott aktiviteterna varierat under åren. Vintern avgör givetvis det mesta i Kvarntorpshögen. Alla år som backen varit igång har jag försökt att ordna med både små och stora hopp och hjälpt snowboardåkare. Många år har jag även arrangerat något event i backen som lockat besökare och tidningen.

Förra året ordnade jag också den snowpark som då byggdes upp i en del av lilla backen. En del som till stor del inte användes eftersom den inte var "sprutad" med snö innan. Railsen kostar 88.000:- (och kommer från Northern Rails i Sunne om någon vill kolla att priset stämmer) vilket jag finansierade helt och hållet via sponsorer. Allra mest via mina egna snowboardsponsorer. Railsen har alltså inte kostat föreningen någonting om någon undrar. Men dom tillhör heller inte föreningen även om alla som åker snowboard och twintip får nyttja dom.

Förra vintern fick ett gäng av snowboard/twintip åkarna gratis boende och gratis liftkort i 4dagar vid Bjursås Skicenter i Dalarna under en träningsresa över påskhelgen. Ingen kostnad för Kumla Skidförening.

Ett gäng på 4 ungdomar ur snowboard/twintip sektionen var på läger i Stryn under en vecka sommaren -06. Ingen kostnad för Kumla Skidförening. Bara bussen kostade 6.000:- vilket bekostades av en av mina egna sponsorer. Detta alltså fixat av en som inget gör.

Jag tycker inte synd om mig själv. Jag är bara förbannad, besviken och irriterad på att föreningen genom sin tystnad accepterar alla påhoppen! Eller tycker föreningen att det är, som påstås av en del, sandlådeverksamhet som jag har bedrivit.

Fortsättningen på mitt inlägg ser ni här nedanför:


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85