Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2007-03-18 kl 00:00
Hej, hej! Snart drar jag till Portugal för en intensiv och givande träningsvecka tillsammans med ett gäng sköna grabbar från KFUM. Jag hoppas att statusen hos alla är god och att alla kan träna utan krämpor, för snart smäller de!
Vi ses, ta hand om er å luffsa på!

Skrivet av: Curth Modin Inlagt: 2007-03-10 kl 13:29
Lördag 10 mars 2007

Nu är det slut på snön i backen.
Så nu har vi stängt för den här gången.

Kumla Skidförening

Curth Modin

Skrivet av: asa hoog Inlagt: 2007-03-08 kl 21:22
Hej pa er!
Har kommer en halsning fran Portugal. Jag ar har pa traningslager med orienterarna.
Har ar varmt och skont och solen skiner (inte nu for nu ar det morkt). Har hunnit med tre skona pass i underbar barmark. 9 pass kvar innan hemresan.
Hoppas all sno har smallt bort dar hemma tills jag atervander.

(Puss och hej till Lasse, Lisa och Kasper som fick stanna hemma)
// Asa Hoog

Skrivet av: Fröken Seger Inlagt: 2007-03-05 kl 22:37
Grymt nöjd med min prestation, trots tiden: 9.14.41. Veckan innan hade jag intalat mig att jag var rutten om jag ej körde under 8 h. Men så här i efterhand så är jag stolt över mitt lopp. Kännde mig urstark, det var aldrig riktigt jobbigt. Jag trodde 9 mil skulle kännas betydligt värre än så här. Vist var jag seg i armarna, men inte värre än under ett träningspass.
Jag hade super bra glid, bättre än de flesta verkade det som,trots min lätta vikt. Stolt även där, för glidet hade jag fixat själv ute hos pappa på fredagen. Fästet var ok, men det fick man ju aldrig riktigt kvitto på då spåren var usla, så det var svårt att diagonala ordentligt. Men där det gick, så var jag grym på att ta mig uppför. Om det berodde på fästet eller publikstödet låter jag vara osakt.
Men vi får ta nya tag till nästa år och se hur mycket man kan förbättra tiden.
Kram på er alla, bra jobbat där ute i spåret!

Skrivet av: EvyE Inlagt: 2007-03-05 kl 21:47
Hej Mats!
Självklart skall du få svar på Dina frågor. Rent allmänt fungerar en ideell förening utifrån ideella insatser från medlemmarna. Ju fler som bidrar desto mindre krav ställs på var och en. Vad gäller snowboardverksamheten så finns nu två nya tränare, som startat ny grupp för yngre åkare. De tränar måndag och torsdag tillsammans med slalomåkarna. Utifrån det "äldre" snowboardgängets önskemål tränar även de tillsammans med övriga på måndagar och torsdagar. Styrelsens mål är att ju fler som vill engagera sig desto bättre resultat för alla som vill åka skidor och bräda.
Hälsningar Evy Eriksson

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2007-03-04 kl 23:24
Nu är ja hemma.
Ja det fanns knappt något man kunda kalla för spår. I alla fall inte fram till Mångsbodarna. Sen blev det något bättre men ja hade fortfarande inget fäste så det var bara att staka praktist taget hela tiden. Ja kolla på resultaten att ja visst plockat 1004 platser mellan Mångsbodarna och målet. Ja tog framför allt platser när det var plant och stakning vilket det för det mästa var. Tappa däremot lite i nedförsbackar. Vilket ja också brukat göra när ja springer:)

Från risberg till mångsbodarna var ja riktigt trött i armarna ett tag. I backarna upp mot oxberg tog ja i rätt mycket och börja ta helslut i hela kroppen. Efter oxberg fick ja nya krafter när ja tänke att ja snart börja närma mig målet och det kändes som det värsta var över. Då börja ja ta i än mer i stakningen för att försöka göra slut på krafterna innan ja kom i mål.

Skrivet av: mats Inlagt: 2007-03-04 kl 20:57
Jag kan inte förstå att man inte kan få svar på sina inlägg, jag kan förstå att det är svårt att försvara något som i grunden är fel och att det därför hällst "sköts internt". Jag tycker att om en dialog inte kan tas offentligt så är det något som är fel, det borde väll ni i styrelsen även anse! Jag ser att ni är inloggade från dag till dag så ni kan omöjligt ha missat att folk faktisk försöker att få kontakt

Skrivet av: SvenP Inlagt: 2007-03-04 kl 19:27
Härligt kämpat i Vasaspåret!!!!!!!
Starkt jobbat alla Kumlaåkare i spåret ner till Mora och GRATTIS till era prestationer.

Skrivet av: PatrikP Inlagt: 2007-03-04 kl 18:45
Härligt gnetat i spåren idag alla Kumlingar!!! Hur va föret och höll spåren? Kommentatorerna var lite osäkra på hur förhållandena skulle bli, så hur blev de?
Själv håller jag mig till sommaren innan jag åker upp, men då blir de full satsning ;o)

Skrivet av: Mikael Jakobsson Inlagt: 2007-03-01 kl 23:18
Hej!

Jag har skapat ett forum för friidrott som heter
FriidrottsForum dit jag hoppas att ni vill komma!

Adressen till sidan är www.friidrottsforum.se

Med vänliga hälsningar,
Micke Jakobsson

Skrivet av: Tobbe Inlagt: 2007-02-28 kl 16:47
Snowboard träningarna har byt tid till Måndagar till 18:00-19:15 och Tor 18:00-19:15

Om det är några frågor så kan ni antligen maila mig eller så går det bra och ringa mitt nummer står under flicken Snowboard

Mvh Tobbe Gustaffson

Skrivet av: Daniel B Inlagt: 2007-02-27 kl 19:39
Ja riktigt bra kört Ray och Clare.
På söndag är det tänkt att ja ska åka.
Idag var det det dock inte skidor utan 8*1000 och det kändes rätt bra och riktigt roligt att köra intervaller idag. Alla gick lätt.

Skrivet av: Åsa H Inlagt: 2007-02-27 kl 15:21
Bra kört i Vasaspåret Ray och Claire!

/ Åsa Höög

Skrivet av: PJ Gustafsson Inlagt: 2007-02-27 kl 03:01
Till Kumla SFs alla medlemmar & styrelsen!

Jag heter PJ Gustafsson och är den snowboardtränare som det står om på hemsidan. Jag vill försöka förklara för er alla hur jag ser på ideellt arbete, föreningsarbete och vissa företeelser i Kumla SF.

Anledningen till att jag slutar som tränare är att jag och min grupp ungdomar förra året blev utsatta för otrevliga och oacceptabla påhopp från flera medlemmar vid skidanläggningen i Kvarntorp. Inför avslutningen av säsongen ville därför snowboardåkarna bilda en egen förening (A.S.S eller Actionsport Sällskapet Samurajerna) och gå ur Kumla SF.
Jag blev övertalad av min far och föreningen att stanna kvar och vid ett möte med en grupp ur skidföreningens styrelse togs mina villkor för att fortsätta upp. Ett löfte gavs också på att bemötandet vid anläggningen skulle bli annorlunda kommande säsong. Våra diskussioner förankrades i föreningen och jag skulle kallas till ytterligare möten under hösten vilket dock inte skedde.

Så i januari visste jag fortfarande inte vad som gällde. När jag frågade i mitten av januari om föreningen ville ha snowboardparken i backen fick jag svaret att man inte visste. Sedan kallades jag av en ren slump till ett styrelsemöte som skulle vara redan samma kväll den 23:e januari -07. I protokollet som jag fick från föregående styrelsemöte 2007- 01-08 står det att ett möte skall bokas med mig. Så skedde ej och andra veckan i januari skulle jag verkligen vilja kalla för "sen höst".
På mötet den 23/1 togs dock ett styrelsebeslut om vad som skulle gälla för snowboardparken och åkarna resten av vintern. En grupp på tre ledamöter utsedda av styrelsen skulle tillsammans med mig den 25:e januari bestämma snowboardparkens placering. Mötet tog snabbt en vändning som fick mig att förstå att inget förändrats, och utan den förändringen känner jag att det inte kommer att fungera med föreningsarbetet för mig.

Ett återkommande ämne i påhoppen är att jag och snowboard/twintip gruppen inget gör i föreningen och att inte alla av snowboardåkarnas föräldrar finns med i verksamheten som föräldrarna till de barn som tränar i slalomgrupperna.

Jag har fått uppfattningen av att villkoren inte är lika för alla barn och ungdomar i världen och inte heller i lilla Kumla. Alla undersökningar som gjorts visar på att ju fler krav som sätts för familjens medverkan i olika aktiviteter, destå effektivare blir gallringen av vilka barn och ungdomar som slutligen finns med i aktiviteterna. Något man borde tänka på.

Jag kan också lätt göra jämförelser mellan skateboard och alpinsporter. För er som inte känner till det har jag under de 14år jag varit medlem i Kumla SFs snowboardsektion även byggt skateboardramper, arrangerat tävlingar och uppvisningar i skateboard i Kumla SFs namn. Den som är intresserad går in via Google, söker på Kumla Skidförening och på sidan två bland resultaten finner man "Kumlaby i Rörelse och Aktivitet". Ett projekt initierat av Europakommisionen 2005. Bläddra igenom bildspelet och läs texterna. Jag kunde för Kumla SF/skateboard utan problem ställa mig bakom idéerna i projektet. Om inte föreningen i stort upplever att man kan göra detsamma så kan det vara korrekt att meddela fritidsförvaltningen detta vid nästa anslagsansökan!

Forts. på mitt inlägg här nedanför:

Skrivet av: PJ Gustafsson Inlagt: 2007-02-27 kl 02:59
forts.

Jag har aldrig anklagat övriga sektioner i föreningen för att de aldrig hjälpt till eller visat något intresse eller någon uppskattning för byggande, underhåll eller events. Jag kan nämna att t.ex den stora rampen som står vid Vialundskolan kostade ca 25.000:- enbart i matrialkostnad, vilket jag och min far ordnade sponsorer till och jag använde två hela veckor av min sommar semester till att bygga den. En helrenovering gjordes av rampen våren -06 och kostade i matrial ca. 10.000:- vilket jag och min far ordnade sponsorer till. Det är en verksamhet som ingalunda har varit gratis men som Kumla SF aldrig behövt lägga så mycket som en krona till, utan enbart fått eventuellt cred från ungdomar som använt rampen. Kanske har det vägts in i kommunens syn på föreningens aktiviteter. Nästan alla år har jag ordnat med ett större event där åkare kommit från de flesta kringliggande län. Lockade av ett kul arrangemang och ett fint prisbord. Kumla SF har stått med som arrangör. Jag har aldrig haft krav på föräldramedverkan (förutom mina färäldrar) vilket också inneburit att ett stort antal barn och ungdomar som inte funnits med i föreningar och lagsporter deltagit.
Kan möjligen mitt engagemang för skateboard ses som ideellt arbete måntro??

Vad gäller snowboardsektionen som jag och en gammal kamrat vid namn David Hagström startade 1995, har precis som i längd, alpin och friidrott aktiviteterna varierat under åren. Vintern avgör givetvis det mesta i Kvarntorpshögen. Alla år som backen varit igång har jag försökt att ordna med både små och stora hopp och hjälpt snowboardåkare. Många år har jag även arrangerat något event i backen som lockat besökare och tidningen.

Förra året ordnade jag också den snowpark som då byggdes upp i en del av lilla backen. En del som till stor del inte användes eftersom den inte var "sprutad" med snö innan. Railsen kostar 88.000:- (och kommer från Northern Rails i Sunne om någon vill kolla att priset stämmer) vilket jag finansierade helt och hållet via sponsorer. Allra mest via mina egna snowboardsponsorer. Railsen har alltså inte kostat föreningen någonting om någon undrar. Men dom tillhör heller inte föreningen även om alla som åker snowboard och twintip får nyttja dom.

Förra vintern fick ett gäng av snowboard/twintip åkarna gratis boende och gratis liftkort i 4dagar vid Bjursås Skicenter i Dalarna under en träningsresa över påskhelgen. Ingen kostnad för Kumla Skidförening.

Ett gäng på 4 ungdomar ur snowboard/twintip sektionen var på läger i Stryn under en vecka sommaren -06. Ingen kostnad för Kumla Skidförening. Bara bussen kostade 6.000:- vilket bekostades av en av mina egna sponsorer. Detta alltså fixat av en som inget gör.

Jag tycker inte synd om mig själv. Jag är bara förbannad, besviken och irriterad på att föreningen genom sin tystnad accepterar alla påhoppen! Eller tycker föreningen att det är, som påstås av en del, sandlådeverksamhet som jag har bedrivit.

Fortsättningen på mitt inlägg ser ni här nedanför:

Skrivet av: PJ Gustafsson Inlagt: 2007-02-27 kl 02:56


Allt man gör är att prata om lika villkor för alla. Vilka vilkor är lika?? Och vem är alla?? Och vem bestämmer när dom är uppfyllda?, så att man eventuellt kan få slippa att få höra på något som jag anser är rena trakasserier!

Jag har fått juniorstöd av föreningen under många år vilket jag är mycket tacksam för. I det sammanhanget tar jag dock upp att min familj sålt Bingolotter åt föreningen i lika många år och fler därtill. År 2006 var det "sämsta" året och då sålde vi i min familj lotter för 29.000:-. Antalet sålda lotter har tidigare varit upp till det dubbla. Dessutom har vi förutom den förut nämnda sponsringen till skateboard och snowboard ett antal år sålt reklamplats i backen i storleksordningen 10-20.000:-/år. Pengar som gått direkt till föreningens kassa. Varken jag eller min far har någon gång sagt att pengarna enbart skall användas till sådan verksamhet där föräldramedverkan krävs.

Jag kan också konstatera att om endast ytterligare tio av dom familjer eller övriga av föreningens över 1.000 medlemmar la ner samma ideella arbete utöver att backa upp sina egna eller sina barns aktiviteter som min familj har gjort hela tiden så skulle föreningens balansräkning se helt annorlunda ut. Mycket märkligt är också att snowboardsektionen nästan alla år har funnits med ett antal funktionärer vid Stadsloppet och som Nattvandrare/Vuxna på stan fast att vi inget gör. Hmm?

Däremot kanske de som försöker få mig att förstå hur arbetet skall bedrivas i en ideell förening borde fundera över om jag inte redan har förstått det!

Beträffande att jag springer med "skit" till tidningar och kommun så kontaktade Na mig efter en insändare i Na. Samma insändare som föreningens ordförande svarade på. Så där borde ni kanske kolla upp FAKTA först innan ni går ut och säger att jag springer med skit till tidningen.
I övrigt så väcktes kommunens intresse redan förra säsongen då flera rätt tunga namn inom kommunen och representanter från Kultur & Fritid råkade vara på plats i backen och själva hörde och såg på när medlemmar i föreningen helt öppet "hoppade på" både mig och mina ungdomar.

Det är snart 14år sedan jag startade snowboardsektionen och jag har varit tränare sedan dess.
Det är många som har varit medföljande föräldrar och ledare när deras barn är "små".
Av oss yngre ledare inom alpin/snowboard så känner jag bara tre som har funnits med hela tiden. Stefan Eriksson, Mattias Jörnegren och jag själv. Mattias är snowboardåkare och Stefan har alltid stöttat snowboard i föreningen. Ingen av oss har egna barn. Kan det vara ett litet tecken på ideellt arbete och engagemang kanske?

Avslutningsvis kan jag säga att jag aldrig i föreningssammanhang kommer att acceptera föräldramedverkan som ett krav för att tonårningar skall få vara med i aktiviteter som jag leder! Däremot välkomnar jag alla som vill hjälpa till. Föräldrar eller bara ideella.

Till skillnad från många som skrivit inlägg i denna gästbok så står jag rakryggat för mina åsikter och skriver mer än gärna under med mitt fulla namn och några e-mail adresser samt tel.nr där jag kan nås om det är något som verkar oklart eller svårt att förstå.

Tack till alla grymma snowboardungdomar som har stått ut med mig under åren och till alla de övriga medlemmar och föräldrar i föreningen som har stöttat mig!! Kämpa på.

//PJ Gustafsson
Svenska Snowboardförbundets huvudstyrelse.
Arbor snowboards internationella team.
Aloha Hemps internationella team.
Grundare av sveriges största öppna snowboardevent; The Fabulous Flying Circus.
2 egna "promodels" på snowboard i bakfickan.
F.d. ledare & tränare av en SANDLÅDEVERKSAMHET i Kvarntorp och en allmänt lat person i snowboardsammanhang och föreningsverksamhet.

E-mail: stationshuset@spray.se eller pj@snowboardforbundet.se

Tel. 0702-135699

Skrivet av: Inlagt: 2007-02-23 kl 22:48
Hej Carro
På måndag startar snowboardträning kl 18.00. VÄLKOMMEN!
Evy Eriksson

Skrivet av: Carro Inlagt: 2007-02-23 kl 21:52
Väntar fortfarande på svar. Vad gäller för mig? Kan inte se det i tidningen.

Skrivet av: EvyE Inlagt: 2007-02-23 kl 19:36
Hej Bibbi!
Under förra veckan fanns flera artiklar i Nerikes Allehanda som handlade om Kumla Skidförening, snowboardåkning och övrig verksamhet i Kvarntorpsbacken. I dessa artiklar framgår mycket tydligt Kumla Skidförenings styrelses uppfattning, vilken är att alla skall ha möjlighet att nyttja backarna på samma villkor. Alla är välkomna!
Evy Eriksson, ordförande

Skrivet av: bibbi Inlagt: 2007-02-23 kl 10:18
Hej
Har under flera år erfarit att det förekommer mobbing på snowboardåkarna i Kumla skidförening, detta brukar inom arbetslivet kallas vuxenmobbing. Det är ju uppenbart att ett antal i skidföreningen vill ha föreningen för sig själva och slippa all insyn av andra. Det är lågt att bete sig så och visa sina egna och andra barn dåliga exempel på hur vuxna kan bete sig. Jag tycker här att ordförande i föreningen skall markera hur föreningen skall drivas och inte ge sitt tysta medhåll till de personer som inte förstår förningens bästa att ge alla intressen en plats. Kvarntorpshögen ägs faktiskt inte av några som vill vara hövdingar där och ett förslag är att slalomåkarna huserar ensamma i stora backen och snowboardåkarna i lilla!! PJ sowboardåkarna behöver dig!!!!!!!!!

Skrivet av: Mats Inlagt: 2007-02-23 kl 07:42
När ni bara ignorerar mina inlägg och avfärdar med saker som att jag har ett dåligt språk och därför inte svarar, förstår alla att jag inte kommit med osanningar. Samma sak med noname, där sa ni bara att han/hon skulle ta reda på fakta istället för att säga vad noname hade fått om bakfoten. Ta nu istället och svara på mitt första mail, frågor och svar är väll det den här gästboken är till för, eller svarar ni bara skidåkare som undrar vad liftkotet kostar?

Skrivet av: Curth Inlagt: 2007-02-21 kl 17:36
Hej Sussane

Det var synd att ni inte har sett att det har stått två gånger i NA
tyvär var det fel datum första gången men rättades senare.
Det har även stått i sportlovsprogrammet.

Välkomna nästa år. Vasaloppet går ju bara en gång om året, jag tar det riktiga 4 mars.

MVH
Curth

Skrivet av: Susanne Inlagt: 2007-02-20 kl 21:15
Hej!
Jag tycker det var jättesynd att ni inte annonserade om Barnens Vasalopp lite bättre. För visst var det Kumla skidförening som arrangerade, eller? Jag har inte sett en enda annons om det. Min dotter åkte förra året och tyckte det var jättekul, så vi blev väldigt besvikna när vi läste i Nerikes Allehanda att det varit i söndags.

Skrivet av: mats Inlagt: 2007-02-20 kl 18:33
Jag får be om ursäkt för mitt språk det var onödigt! Jag har inte varit där för att få igång backarna de senaste dagarna för att jag legat ute på jobb, det jag menade var att jag ser att parken blir mindre och mindre och hur illa ert beteende var förra året. Du kan däremot inte säga att jag inte hjälper till, jag var där och hjälpte till med parken hela min veckolånga semester i fjol. Om du däremot har något att säga om det jag ville få fram i min text så är jag väldigt intresserad av vad du har att säga

Skrivet av: s Inlagt: 2007-02-20 kl 17:18
svar till mats.om du är där o ser allt med egna ögon är det konstigt att du ej har närvaratt på de ca,10st arbetsdagar vi har haft under hösten för att överhuvudtaget kunna få igång backarna!och vad beträffar ditt språk så vet man vilken nivå du befinner dig på.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85