2011-09-25
Lidingöloppet.

I ett fantastiskt höstväder, både för löpare och publik sprangs det 47.e Lidingöloppet på lördagen. Kumla SF:s löpare som bor på en massa olika ställen strålade samman vid Lidingövallen under förmiddan och det var mycket snack om träningen och formen och hur loppet skulle utveckla sig. Som vanligt skulle jag försöka fixa lite dryck åt löparna efter avverkade 8 samt 19 km så det var bara att rada upp 6 stycken flaskor med namn på vid första kontrollen och hoppas att inte allihopa skulle dyka upp samtidigt. Många av övriga publiken där hade roligt åt hur jag radade upp flaskorna och jag förklarade att det var väldigt viktigt att flaskorna stod i den ordning jag räknade med att löparna skulle komma. Om placeringen stämde tänker jag inte berätta, men det var tätt mellan löparna som skulle ha dricka. Grabbarna tycker jag nog gick riktigt bra men Theresa missade jag helt och hållet så hon fick klara sig utan dricka just där. Förlåt Theresa men jag gjorde mitt bästa för att få syn på dig men misslyckades.
Sedan snabbt upp till avverkade 19 km där det inte var riktigt så tätt mellan löparna men dock inga långa avstånd mellan vissa av löparna och till och med Theresa fick sin flaska där.

Sedan till mål och fantastiska resultat av våra löpare återigen.
Jag börjar med kvinnoklassen där Theresa Albing som bor utanför Nyköping och tränar mycket ihop med Stefa Olars sprang sitt första Lidingölopp. Och vilken debut. 12:e plats på tiden 2,13,09. Fantastiskt duktigt Theresa!!!

Sedan herrarna då och där var Stefan snabbast. Kanske inte så konstigt efter träningen tillsammans med Theresa. Plats 60 med tiden 1,57,55. Första gången under 2 timmar. Bra Stefan. Sedan brorsan Jakob på 90:e plats och tiden 2,00,43. Tredje Kumlalöpare blev Daniel Brånn på plats 125 och tiden 2,02,40. Daniel som så sent som förra lördan sprang Stockholm Halvmarathon som troligen fanns kvar i benen på slutet.
Sedan var det Daniel Persson som sprang in på plats 207 och tiden 2,06,49 och femte Kumlalöpare blev Dan Bäck på plats 262 och tiden 2,09,31. Därmed hade vi 5 löpare i mål. Alltså komplett lag i lagtävlingen. Har tyvärr ingen placering för laget.
Sjätte Kumla löpare blev Jakob Fransson som köpt en sen plats till loppet dagarna före och fick starta längre ner i fältet än våra övriga löpare. Jakob fick placeringen 1734 och tiden 2,29,50. Nästa år Jakob får du stå längre fram så du inte behöver stångas med så många andra.

En Fantastisk prestation igen av våra Löpare som verkligen visar klass i detta stora klassiska lopp. Ett stort GRATTIS till era prestationer!!

Skrivet av: Sven Pettersson