2011-06-02
Oppebyloppet 2011

25:e upplagan av Oppebyloppet bjöd på skinande sol och en temperatur en bit över 20 grader. Kanske inte optimala förhållanden för en löpare men desto skönare för de som följde loppet från sidan om.

I år var jag inte ensam kumlalöpare utan fick sällskap av familjen Albing som är kanske det senaste tillskottet i klubben? Mamma Theresa kunde tyvär inte deltaga idag utan valde istället att vila efter nyss kommit tillbaka efter knäskada vilket säkert var klokt. Däremot hennes tre barn (Nora, Eskil och Liv) var med och som dom sprang. Riktigt imponerande insatser och roligt att följa från sidan om.

Själv sprang jag 10km som gick två varv på en 5km-bana runt i Oppeby. Det var inte riktigt samma konkurrens i dam/herr klassen som förra året då jag sprang vilket öppnade upp för en bra placering. Efter avverkat någon km så stod det klart att det skulle stå mellan mig och en jämbördig löpare som jag känner sedan tidigare och tränat lite med. På Göteborgsvarvet var han strået vassare men idag så drog jag det längsta strået och kunde därmed springa in som segrare i herrklassen. Tiden landade på 35:42 vilket jag är oerhört nöjd med då formen inte riktigt är den bästa och det var över minuten snabbare än förra året.Länkar:
Resultatlista


Skrivet av: Stefan Olars[Tillbaka]


Tre glada kumlalöpare efter målgång


Liv spurtar mot mål