2010-08-22
Vasastafetten 2010

En liten summering av 2010 års Vasastafett.
Som vanligt strålade alla deltagarna ihop under fredagseftemiddagen och kvällen i Tandådalen där vi som vanligt får natthärbärge i Curths stuga med flera stugor. Suveränt.

Den traditionsenliga pastasalladen smakade med stor sannolikhet bra eftersom nästan alltihop gick åt. Blev bara lite kvar som Olars-
bröderna åt upp på lördagen efter sina lopp.

Efter sedvanlig nummerlappsutdelning och genomgång så intogs sängläge för att orka upp till lördagens evenemang mellan Sälen och Mora.
2 lag var som vanligt anmälda och båda kom till start med fullt manskap.
Kumla SF Friidrott, ett rent klubblag och Kumla Alpin med ett lite mera hopplockat lag.

Eftersom jag följer klubblaget kommer detta inslag att handla om detta gäng.

Startsträckan på 9,5 km hade återigen Stefan Olars fått sig tilldelad och den förvaltade han med den äran. Kom sjua på sträckan med tiden 34,51. Längd på sträckan är 9,5 km. Han växlade över till broder Jakob som också fått byta sträcka i år. Även han gjorde ett förnämligt lopp, dock blöt och smutsig i mål.
Sträcklängden var 14,6 km och hans tid blev 54,15. Sexa
på sträckan. Tredje sträckan som mäter 4,4 km hade Andreas Pettersson fått sig tilldelad. Osäker på formen enligt honom själv, men det var ingen fara.5:a på sträckan med tiden 15,34. Alltså ett mycket bra lopp. Nästa sträcka, den fjärde hade Jimmie Axelsson på sin lott. Jimmie som också är pingislirare och enduroåkare klarade av denna blöta och jobbiga sträcka galant. Längd 6,6 km Tid 27,52 och en elfte plats. Femtesträckan som mäter 11,6 km fick vår "ålderman" Lasse Höög ta hand om. Han är ju säkerheten själv och gör aldrig ett dåligt lopp. Samma här. En sjundeplats med tiden 46,16. Sedan kommer längsta sträckan i stafetten. Sträckan mellan Evertsberg och Oxberg mäter 15,0 km och innehåller bland annat de kända Lundbecksbackarna. Vem skulle ha den om inte Daniel Brånn som radat upp förnämliga resultat under året, främst i lite längre lopp som Marathon och Halvmarathon. Daniel gillar bäst grus och asfalt med fast och plant underlag så detta var inte riktigt hans favoritsträcka. Trots detta gjorde Daniel ett helt okey lopp. Fick tiden 59,20 och placering13.
På sjunde sträckan hade vi en debutant i Vasastafetten, nämligen Jakob Fransson. Sträcklängden för honom blev 4,6 km fram till Gopshus. Förnämligt lopp som jag hoppas gav mersmak. Tiden för Jakob blev 17,56 och nionde plats. Sedan var det Dan Bäcks tur på den åttonde sträckan som mäter 4,7 km. Dan som varit sjuk och inte kunnat träna fullt ut gjorde dock som vanligt ett bra lopp. Placeringen på sträckan blev 9. och tiden 18,12. På den nionde sträckan var det dags för en trevlig och rolig comeback. Mathias Lidson sprang för moderklubben igen. Gamla takter satt i även om tiden blev något längre än för några år sedan. Bra jobbat Mathias och Välkommen tillbaka. Sträckan mätte 10,1 km och tiden för Mathias blev 37,13. Placering 4:a på sträckan. Sedan var bara slutsträckan kvar med målgång under Vasaloppsportalen i Mora. 9,2 km och vem om inte Åsa Höög skulle få den äran att föra laget i mål. Och vilken sträcka Åsa gjorde. Tog in sekund efter sekund på Edsbyns IF som låg placeringen före men fick ge sig med några meter och sju sekunder efter. Kumla SF och främst Åsa fick fina recensioner av speakern vid målgången. Tiden för Åsa blev 36,11 och placeringen12.

Så var laget i mål på totaltiden 5:47:35 och plats 8 bland de totalt 472 lagen.
Verkligen en strong prestation

Skrivet av: Sven Pettersson