2010-07-18
Viby Marathon

Det var 12 år sedan det senast arrangerades ett rent Marathonlopp i Närke. 1998 gick för sista gången Örebro city Marathon där det även fanns halv och kvartsmaraklasser. Just Halvmaraklassen provade jag på att springa, min första halvmara och jag fick då 1:33. Då insåg jag att det är långt ja ska springa och inte de korta lopp som man fick springa när man var i 10 års åldern vilket också ledde till att jag slutade med löpningen då talangen för att springa fort arldrig funnits för mig.

Ja nu över till det som nyheten ska handla om nämligen den första maran i Närke sedan 1998. Östansjö SK hade tagit på sig att arrangera en mara som också skulle gälla som DM i Marathon. DM i marathon har arrangerats en del i samband med Stockholm Marathon men för några år sedan togs beslut om att alla DM tävlingar ska arrangeras i distriktet.

Start och mål för loppet var i Östansjö medan det själva loppet var ett trevarvslopp som passerade bland annat Viby och Vredstorp. När loppet startade var det varmt väder men hade ryktats om att kanske ett regnväder var påväg. Så under ungefär första 15 km var det mycket varmt men sedan börja det dugga lite för att senare börja tidvis störtregna och det blev en hel del vatten på vägen och det blev lite tungsprunget.

Själva banan var rätt trevlig med en del kupering och allt gick på asfalt. Jag fick motstånd av Jonny Björk från Akele som vann Örebro AIKs halvmara men som jag var placeringen före under Semesterhalvmaran för två veckor sedan. Jonny släppte tidigt en liten lucka som sedan blev lite större och han var i mål drygt 3 min efter mig. Jag gick medvetet inte på lika hårt som i Stockholm då jag ville att återhämtningstiden skulle vara kortare den här gången. I Mål kom jag på 2:55:11.

Resultat
1 Daniel
Brånn
Kumla SF 02:55:11
2 Johnny
Björk
IK Akele 02:58:50
3 Niklas
Andersson
Storådalens SK 03:19:10Länkar:
Sveriges radios artikel från maran


Skrivet av: Daniel Brånn[Tillbaka]