2010-01-17
Grotfallsrundan i Grängesberg

Nu har Kumla SF:s längdskidåkare börjat sin tävlingssäsong med att ställa upp i Grotfallsrundan i Grängesberg. Ett långlopp över 42 km där de först åkte 3 km och sedan 3 x 13 km. Fina snöförhållande och bra temperatur, -4 grader men prepareringen av spåren kunde nog varit lite bättre. Mycket löst trots att snön varit så länge så det blev mycket sladdriga och sockriga spår med dåligt stavfäste med dagens små trugor.
Starkt startfält var det och efter prologvarvet 3 km samt det första 13 km, alltså efter 16 km så hade 2 man gått loss, nämligen vasaloppsvinnaren Daniel Tynell samt Moras Erik Eriksson och sedan hade även resten av fältet splittrats upp så det var knappt ingen klungkörning vilket brukar vara vanligt i dessa långlopp. Efter nästa varv var Tynell ensam och sedan fortsatte han i ensamt majestät till målgång där han var 4 minuter före tvåan i mål
Erik Eriksson. Daniel fick tiden 1.49.49 och Erik
fick 1.53.54. Trea i loppet blev Dan Moberg på tiden 1.55.16. Även han brukar ha låga placeringar på Vasaloppet.
Våra Kumlaåkare då? Jodå, Mattias Claesson bäst med en sextondeplats och tiden 2.08.18.
Sedan Mathias Lidson på tjugonde plats och tiden 2.12.47. Roligt att se dessa 2 tillbaka i spåret igen. På 48:e plats kom Jakob Fransson, nykomling i stallet och i klassen H40 kom en av Kumlas Norrköpingsgäng, nämligen Rikard Knutsson på 14:e plats med tiden 2.36.10.
Mycket starkt jobbat av alla fyra åkarna och vi får säkert anledning att återkomma till dem mera i vinter och dessutom då även övriga åkare som inte var med idag.
Det verkar dra ihop sig till ett starkt gäng som första söndan i Mars skall köra det nio mil långa Vasaloppet.Skrivet av: Sven Pettersson[Tillbaka]